cross menu check cross2 plus minus chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right bubble bubble2 menu2 link cross3 share2 mail2 google google2 google3 google-plus google-drive facebook facebook2 instagram whatsapp spotify twitter rss rss2 youtube vimeo vimeo2 flickr flickr2 dropbox wordpress tumblr tumblr2 tux appleinc finder android windows windows8 skype reddit linkedin linkedin2 pinterest pinterest2

Vägens hjälte

Omröstningen avslutad.

Tina Raux

Hur är det att vara en hjälte? 
Jag ser mig inte direkt som en hjälte, jag var först på plats och handlade efter situationen. Jag förstår inte hur man som människa bara kan åka förbi en sån händelse utan att agera.

Tycker du att vi är tillräckligt snälla mot varandra i trafiken? 
Nej, absolut inte. Det är en allt för stressig miljö med farliga omkörningar samt en brist på respekt och hänsyn.

Dina bästa tips för andra som vill göra hjältedåd i trafiken? 
Mitt bästa tips är att komma ihåg att tänka på sin egen säkerhet, det är lätt att man glömmer sig själv i stundens hätta. Jag lämnade min bil mitt på motorvägen, sprang rakt över vägen och missade precis en bil i alldeles för hög hastighet.

Motivering:
Vid en kraftig bilolycka på E4 vid Häggvik/Sollentuna då först en lastbil kört i i oss, sedan en Saab kommer i full fart in i passagerasidan och till sist ut i vägbanan igen och blir överkörd av släpet på lastbilen. Vår bil var bara mos, polis, brandkår och ambulans, men precis efter olyckan (innan räddningstjänsten kommit) hoppar en kvinna ur sin bil, kommer fram till vår och sitter ner och pratar lugnt med mig chockade fru och säger åt henne att inte röra sig (sedan kom brandkåren med nackstöd och det blev ambulans till akuten). Men de första minuterna då jag sprang omkring av chock runt på E4 för att kolla de andra trafikanterna i olyckan tog den mystiska kvinnan (Tina) det lugnt och var ett otroligt stöd för min fru. Om någon är en hjälte så är det Tina som osjälviskt tog sin tid och sitt lugn och hjälpte min fru i en extremt utsatt situation när jag själv var oförmögen att göra det.