cross menu check cross2 plus minus chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right bubble bubble2 menu2 link cross3 share2 mail2 google google2 google3 google-plus google-drive facebook facebook2 instagram whatsapp spotify twitter rss rss2 youtube vimeo vimeo2 flickr flickr2 dropbox wordpress tumblr tumblr2 tux appleinc finder android windows windows8 skype reddit linkedin linkedin2 pinterest pinterest2

Vägens hjälte

Omröstningen avslutad.

Sofie Johansson

Hur är det att vara en hjälte?
Det känns bra. Det är roligt att kunna hjälpa till och få en form av bekräftelse på det, även om det jag gjorde borde vara en självklarhet.

Tycker du vi är tillräckligt snälla mot varandra i trafiken?
Nej, absolut inte. Förarna är extremt vårdslösa i Sverige och det är något vi måste bättra oss på.

Dina bästa tips för andra som vill göra hjältedåd i trafiken?
Man måste våga agera bara, även det minsta lilla kan göra en stor skillnad och allting räknas. Det är lätt att man börjar fundera, men istället ska man bara fokusera på att hjälpa till. Jag är så sjukt tacksam att jag vågade agera.

Motivering:
Sofie var bland dom första på olycksplatsen på nyårsafton när flera bilar krockat. Sofie hjälper en liten flicka som just förlorat sin pappa och sin treåriga lillebror. Olyckan berör ett helt samhälle och Sofie skriver på Facebook: ”Jag ångrar inte att jag klev ur bilen även om jag med blotta ögat kunde se vad som väntade (…) att i den värsta mardrömmen så kunde jag få henne att inte känna sig ensam ”