cross menu check cross2 plus minus chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right bubble bubble2 menu2 link cross3 share2 mail2 google google2 google3 google-plus google-drive facebook facebook2 instagram whatsapp spotify twitter rss rss2 youtube vimeo vimeo2 flickr flickr2 dropbox wordpress tumblr tumblr2 tux appleinc finder android windows windows8 skype reddit linkedin linkedin2 pinterest pinterest2

Vägens hjälte

Omröstningen avslutad.

Jyri Viuhko

Hur är det att vara en hjälte? 
Jag ser mig inte som en hjälte, jag tror det finns andra som gör större hjältedåd än mig. För mig är det enkelt, har en person problem så hjälper man till.

Tycker du att vi är tillräckligt snälla mot varandra i trafiken? 
Nej, för vi är inte lika benägna att hjälpa varandra längre. Jag tror orsaken till att många inte ställer upp är för att de är rädda. Det har skrivits så mycket om otrevliga händelser i samband med att folk hjälper andra på vägen, som gör att man inte längre vågar stanna till vid en okänd bil.

Dina bästa tips för andra som vill göra hjältedåd i trafiken? 
Om man befinner sig i en situation där det är säkert att ta kontakt, så kan man åtminstone stanna för att dra ner rutan och kolla läget. Man behöver inte springa ur bilen i alla lägen, ett samtal till polisen eller bärgaren kan vara gott nog.

Motivering:
Jag vill egentligen nominera två hjältar som hjälpte mig när min bil pajade i Linköping när jag va på väg till mitt jobb i ambulansen.

Eftersom jag bor i Eksjö o jobbar i Östergötland så va ju detta en katastrof då jag akut behövde få hem min bil till Eksjö för att få den lagad.

Då ställde Jyri och Joakim Svensson upp med att hämta ett bilsläp 2 mil utanför Eksjö, körde till Lambohov för att lasta min bil och ta med den till Eksjö där min mekaniker fanns!

Utan dem så hade jag inte fått hem bilen o då hade den med all säkerhet saboterats kommande natt!
Så min nominering är Jyri och Joakim, vägens underbaraste vägens hjältar!