cross menu check cross2 plus minus chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right bubble bubble2 menu2 link cross3 share2 mail2 google google2 google3 google-plus google-drive facebook facebook2 instagram whatsapp spotify twitter rss rss2 youtube vimeo vimeo2 flickr flickr2 dropbox wordpress tumblr tumblr2 tux appleinc finder android windows windows8 skype reddit linkedin linkedin2 pinterest pinterest2

Vägens hjälte

Omröstningen avslutad.

Johanna Erling

Hur är det att vara en hjälte? 
Vem som helst kan vara en hjälte i sitt sammanhang. I mitt fall så har jag fått använda mitt skaparintresse för att få förmedla ett oerhört viktigt budskap och om det innebär att jag är en hjälte så är det ju hur häftigt som helst.

Tycker du att vi är tillräckligt snälla mot varandra i trafiken? 
Jag tycker att vi behöver vara mer varsamma när vi sätter oss bakom ratten. En viktig del är då att inte ha alkohol i kroppen, vilket är något jag också berör i min låt. Jag sjunger att det är ett privilegium att vi har fått livet och det är något att komma ihåg när vi befinner oss i trafiken.

Dina bäst tips för andra som vill göra hjältedåd i trafiken? 
Att vara tydlig mot de man har nära att de ska vara varsamma och tänka klart i trafiken. Man måste påminna sig själv om att det inte bara är en bil man möter på vägarna, utan också en människa.

Motivering:
Hjältinnan – En av mina allra närmsta vänner belyste för några år sedan en viktig fråga, nämligen ”Don’t drink and drive”. Hon gjorde en musikvideo som deltog i en tävling arrangerad av trafikverket. Hennes hjältegenskaper – kreativitet, begåvning, smarthet, styrka och livsbejakning – resulterade i denna fantastiska film. Om ni ville låta oss tillsammans ”Don’t drink and drive”-ea i Amerikat, så se hennes film.