cross menu check cross2 plus minus chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right bubble bubble2 menu2 link cross3 share2 mail2 google google2 google3 google-plus google-drive facebook facebook2 instagram whatsapp spotify twitter rss rss2 youtube vimeo vimeo2 flickr flickr2 dropbox wordpress tumblr tumblr2 tux appleinc finder android windows windows8 skype reddit linkedin linkedin2 pinterest pinterest2

Vägens hjälte

Omröstningen avslutad.

Fredrik Johansson

Hur är det att vara en hjälte?
Jag är väl egentligen ingen hjälte, utan mer en medmänniska. Det var ju ett väldigt speciellt tillfälle där folk inte kom till jobbet utan stod ute och puttrade i kylan. Jag tänker att det nästa gång kan vara jag som står där och fryser.

Tycker du att vi är tillräckligt snälla mot varandra i trafiken? 
Jag tror det varierar sig ganska mycket från dag till dag. Hur behjälplig man är i trafiken har nog mer med ens dagsform och sinnesstämning att göra.

Dina bästa tips för andra som vill göra hjältedåd i trafiken? 
Att behandla andra som man själv vill bli behandlad är en bra tanke att ha med sig även på vägen. För mig handlar det om humanism, att man inte vill lämna någon ute i regnet.

Motivering:
Glashala vägar här i Östersund stängde av busstrafiken en dag. Då tog min Fredrik sin bil med 7 säten, stannade vid busshållplatser och plockade upp människor som inte tog sig iväg med buss – han la en hel förmiddag på att köra runt främlingar och det tycker jag är ett bevis på en vardagshjälte i trafiken.