cross menu check cross2 plus minus chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right bubble bubble2 menu2 link cross3 share2 mail2 google google2 google3 google-plus google-drive facebook facebook2 instagram whatsapp spotify twitter rss rss2 youtube vimeo vimeo2 flickr flickr2 dropbox wordpress tumblr tumblr2 tux appleinc finder android windows windows8 skype reddit linkedin linkedin2 pinterest pinterest2

Vägens hjälte

Omröstningen avslutad.

David Lindh

Hur är det att vara en hjälte?
Det är lite pinsamt, men samtidigt blir man ju stolt. Ska man bli ihågkommen för någonting så är det väl som hjälte. Det är däremot inte därför man gör det, utan det är helt enkelt för att det är det rätta.

Tycker du vi är tillräckligt snälla mot varandra i trafiken?
Nej inte direkt, vi är för egoistiska i trafiken tycker jag. Vi struntar helt enkelt i andra och lever i vår skyddade lilla bubbla. Det är någonting som vi verkligen måste förbättra.

Dina bästa tips för andra som vill göra hjältedåd i trafiken?
Det är bättre att göra någonting än ingenting alls, även om man inte gör det till 100 procent. Alla kan bidra med något, ring 112, prata med personen i chock eller sätt ut en varningstriangel. Det är viktigt att man stannar och försöker, istället för att bara åka förbi.

Motivering:
Familjen kom först till olycksplatsen. Genom deras snabba ingripande räddade de tillsammans livet på föraren och kunde trösta hans passagerare. De larmade räddningstjänsten och fick senare veta att utan deras snabba och rådiga ingripande hade föraren inte överlevt. Det måste vara en vägens hjälte.